Boekrecensie: Man gezocht

Boekcover 'Man gezocht'

Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single. Dit is Michelle’s recensie van het boek ‘Man gezocht’, geschreven door Hopefulgirl.

Ben je bekend met de chicklits van Jill Mansell? Heerlijke pockets om lekker mee weg te kruipen op de bank. Dit is ook een chicklit maar dan in christelijke vorm en eigenlijk gaat hier mijn voorkeur naar uit.

Het boek is geschreven door ‘Hopeful Girl’ en beschrijft haar zoektocht via datingsites, speeddates, singles-events naar een fijne christelijke levenspartner om uiteindelijk een gezin mee te stichten.

Op de voorkant staat onderaan: ‘We weten allemaal dat er een tekort aan single mannen is in de kerk. Dus hoe gaan we die zeldzame soort tegenkomen? Moet ik als roofzuchtige, oudere vrouw rond gaan loeren bij een studentenvereniging?’  Toen ik dit las, wist ik al: Humor. En dat klopt. Het hele boek staat bol van de humor.

Laat je meevoeren terwijl ze vertelt van rampzalige dates, wanhopige mannen, foute mannen en twijfel aan zichzelf. Het is humoristisch, het is herkenbaar en het is gewoon leuk.

Het is geen Cinderella-verhaaltje met God aan het roer als Matchmaker, het is wel een leuk boek waar ook ruimte is voor twijfel en toch ook vertrouwen aan en in Gods bedoelingen en Zijn plan.

Ik raad het boek vooral aan aan vrouwen, maar uiteraard is het ook prima te doen voor de mannen onder ons 🙂


Het boek ‘Man gezocht’ is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie