Met een omweg vond ik mijn weg terug naar het Vaderhart van God

Duif

Na een mislukt huwelijk, een stille strijd, en het alleen opvoeden van drie kleine kinderen, kreeg ik stap voor stap mijn eigenwaarde weer terug. Eerst werd ik weer mens, en toen mocht ik de vrouw gaan worden die God werkelijk bedoeld had die ik mocht zijn.

Door Laura

Ik vond de waarde van Bijbelteksten als Spreuken 31 over de werkelijke waarde van een vrouw weer terug. Mijn eigen hart raakte bewogen met andere vrouwen die er net als ik alleen voor stonden, en ik begon anderen om mij heen te bemoedigen in plaats van te gaan kijken wat ik zelf tekort kwam.

Ik leerde te bidden voor de mensen die mij pijn hadden gedaan.

En wat bracht mij dit alles? Zegen! Zoveel zegen, ik was overweldigd door het gevoel van geliefd te zijn, kostbaar te zijn in Gods ogen, en het besef diep van binnen: ik ben Zijn geliefde dochter in wie Hij een welbehagen heeft! Ik ben meer dan alleen maar ‘de moeder van’. Geliefd, geliefd, mijn hart borrelde op van die liefde die ik wilde uitdelen aan de mensen om mij heen.

Ik leerde te bidden voor de mensen die mij pijn hadden gedaan, vergeven in veelvoud, te danken voor alles zoals God in Zijn woord er ook over spreekt in de Psalmen: Dankt de Here te allen tijde onder alle omstandigheden.

Zoveel zegen, zoveel liefde

Danken voor alles bracht mij zoveel zegen, zoveel liefde dat ik ervan begon te overstromen. Het was diep en intens en bracht mij stap voor stap terug bij het Vaderhart van God, op mijn knieën voor Jezus mijn Heer…

Dankbaar ben ik ook voor de lieve vriend met wie ik nu alweer bijna 3 maanden zielsgelukkig ben. Ik ervaar het echt als een geschenk van God. Ook met de kinderen klikt het geweldig en ik ervaar dat we elke dag met God mogen gaan, het geloof mogen delen en dat dit de kroon mag zijn op onze relatie: Samen bidden samen delen, the love grows every single day more and more!

Nu is natuurlijk de grote hamvraag: hoe heb ik mijn beste vriend en maatje leren kennen?
Wij hebben elkaar leren kennen door middel van chatten in de eerste plaats op SamenChristen. Vervolgens zijn we gaan daten en hebben elkaar in het echte leven meer en meer leren kennen. We hebben onze levens gedeeld. Zo hebben we niet alleen een band met elkaar, maar ook een hele fijne gezamenlijke band met de kinderen opgebouwd.

Wanneer je het zelf niet verwacht

Wat ik de mensen hier wil meegeven is het volgende: zoeken, zoeken en nog eens zoeken naar die ene man/vrouw in je leven is verspilde tijd en energie, want dan ga je kijken naar je eigen vlees en wat jij wilt zien daarin. Maar daarentegen, als je wacht op God, jezelf bent, en fijne contacten aangaat, dan komt het op je pad wanneer je het zelf niet verwacht…

Door dit te delen hoop ik vele mensen tot zegen te mogen zijn…


Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single. Dit artikel van Laura werd op hun blog gepubliceerd.

Foto: Sunyu

Een gedachte over “Met een omweg vond ik mijn weg terug naar het Vaderhart van God

Geef een reactie