Singles-activiteit 10 juni 2023: Wadlopen en Schiermonnikoog

Wadlopen

Save the date! Na het succes van onze vorige wadlooptocht, organiseert SamenChristen opnieuw een zomers dagje uit speciaal voor christelijke singles. Op zaterdag 10 juni 2023 gaan we samen naar Schiermonnikoog. Maar niet gewoon met de veerboot. We huren een schip, spotten zeehonden op de zandbanken, gaan wadlopen met een gids, en genieten ’s avonds samen van een heerlijk diner.

Passagiersschip de "Blijdschap"

De dag begint als we ‘s ochtends inschepen op de “Blijdschap” en vanaf Lauwersoog varen richting de zandbanken waar de zeehonden liggen te rusten. Onze schipper laat het schip een poosje rustig dobberen, zodat we deze zeezoogdieren van redelijk dichtbij goed kunnen bekijken.

Daarna varen we naar de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we een ‘landing’ maken: de schipper zet de “Blijdschap” vast tegen een zandplaat, waarna hij een trap naar beneden laat. Via deze trap verlaten we het schip, zodat we even tot onze knieën in het zoute water staan. Even later staan we direct op de gevarieerde bodem van de Waddenzee.

Wadlopen met christelijke singles

Onder begeleiding van de schipper maken we een wandeling over dit bijzondere gebied ten zuiden van de jachthaven van Schiermonnikoog. De wadlooptocht duurt ongeveer anderhalf uur; op zich niet zo heel erg lang, maar wel heel gevarieerd. Er is hard zand en slik, we komen mossel- en schelpenbankjes tegen, en we kunnen door een geultje heen waden waar veel dieren zich verschuilen in de achtergebleven plassen. Onze gids zal zijn best doen om ons van alles te laten ontdekken!

Ontspannen op Schiermonnikoog

Uiteindelijk komen we aan wal vlakbij de jachthaven van Schiermonnikoog. We wandelen dwars door het pittoreske dorp naar de Berkenplas, verscholen in de bossen. Hier is volop ruimte om heerlijk te ontspannen en elkaar beter te leren kennen. Er is een restaurant met een groot terras, maar er is ook een grasveld om te picknicken aan het water. Maar je kunt ook heerlijk met een date even in het bos verdwijnen als je wilt. Of je besluit om Schiermonnikoog op eigen gelegenheid te verkennen. Het kan allemaal tijdens deze christelijke singles activiteit.

Stoofpot Schotse Hooglanders

Om 18.15 uur worden we per bus opgehaald bij de Berkenplas, en rijden we richting de haven van Schiermonnikoog. Daar gaan we weer aan boord van de “Blijdschap”, en zetten we koers terug richting Lauwersoog. Aan boord krijgen we een heerlijk driegangen-diner geserveerd: een buffet met soep, stoofpot Schotse Hooglanders en dessert. Er staat water op tafel (inclusief), en het schip beschikt over een bar waar je tegen contante betaling drankjes (fris, koffie, thee, bier) kunt bestellen.

We meren aan in Lauwersoog om ongeveer 19.30 uur, waar we afscheid nemen en terugkijken op een geslaagd dagje uit.

Kom je mee aan boord?

Aanmelden voor deze christelijke singles activiteit is nog niet mogelijk. Op het schip is er ruimte voor maximaal 60 singles, dus vol is vol.


Programma singles-activiteit 10 juni 2023:

08.30 uur: Verzamelen aan boord van de “Blijdschap”
09.00 uur: Vertrek schip uit Lauwersoog
09.45 uur: Bezoek zeehondenbank
10.30 uur: Start wadlopen.
12.00 uur: Aankomst Schiermonnikoog
12.30 uur: Start gevarieerde wandeling over het eiland
15.00 uur: Aankomst Berkenplas
18.15 uur: Vertrek met bus
18.30 uur: Vertrek schip
18.45 uur: Diner aan boord van de “Blijdschap”
19.30 uur: Aankomst Lauwersoog, afscheid


Prijs:

Nog niet bekend.


Inclusief:

 • Heenreis per schip (Lauwersoog – Schiermonnikoog)
 • Bezoek zeehondenbank
 • Wadlopen met gids
 • Busrit naar haven
 • Driegangen-diner aan boord
 • Terugreis per schip (Schiermonnikoog – Lauwersoog)
 • Reserveringskosten (1 euro).

Niet inbegrepen:

 • Overige consumpties (zoals lunch)
 • Wadloopschoenen (eventueel te huur bij de schipper voor 7,50 euro, mits vooraf besteld)

Aanmelden:

De aanmelding is nog niet geopend. Check dit blog regelmatig, of hou de nieuwsbrief van SamenChristen in de gaten, zodat je als eerste weet dat de aanmelding voor deze dag is geopend.


Annuleren:

Annuleren kan tot 10 mei middels e-mail aan info@samenchristen.nl; we zullen dan het volledige bedrag (met aftrek van de reserveringskosten) retour storten.


16 gedachten over “Singles-activiteit 10 juni 2023: Wadlopen en Schiermonnikoog

 1. Goede dag,

  Is het mogelijk om iemand te introduceren die geen lid is/of gewesst van SC voor deze dagtocht?

  Met vriendelijke groet,
  Liesbeth Bakx

  1. Beste,

   Ik woon in Antwerpen en had er graag ook bij willen zijn. Ik zou dan vanaf Rotterdam daar heen komen maar zie via googel maps dat het nog een heel eind is vanuit Rotterdam. Zijn er in de toekomst nog activiteiten in Rotterdam of ergens dichtbij Antwerpen of Rotterdam?

   1. Hoi Alida, Antwerpen is inderdaad wel ver weg. Maar Schiermonnikoog is zeker de moeite waard 🙂 Er worden regelmatig in Rotterdam en omgeving events voor christelijke singles georganiseerd, je kunt ze terugvinden op het forum van SamenChristen.

 2. Hallo,
  Ik heb een glutenintolerantie dus zou daar rekening mee gehouden kunnen worden bij het eten in het restaurant.

  Met Vriendelijke,
  Janita Nijhuis

  1. Hoi Aagje, het uitje is voor alle leeftijden. Voor de meeste mensen, ook senioren, is anderhalf uur wadlopen goed te doen. Mocht je specifieke lichamelijke klachten of beperkingen hebben waardoor je twijfelt, stuur ons gerust even een mail, dan gaan we het samen met de schipper bekijken.

   1. heb hier nog een vraag bovenop 🙂 “wat is de gemiddélde leeftijd in de groep?” Het maakt me verder niet zoveel uit maar als ik als één van de weinigen of misschien wel de enige van 55+ ben dan heb ik toch mijn twijfels. Denk wel dat ik de trip goed aan kan maar toch

 3. Mag ik u iets vragen si er nog plek aanwezig te kunnen zijn uitje wadlopen Schiermonnikoog op 23 juli. Zoja dan heb ik me hierbij aangemeld groet Chris Reinink profiel nam Chris 567

 4. Ik zou graag mijn zoon en een vriend meenemen naar dat wadlopen. zij zijn geen lid van Samen Christen. Is dat mogelijk?

Geef een reactie