Singles-activiteit 10 juni 2023: Wadlopen en Schiermonnikoog

Wadlopen

Onze vorige wadlooptocht was een groot succes, en daarom organiseert SamenChristen opnieuw een zomers dagje uit speciaal voor christelijke singles. Op zaterdag 10 juni 2023 gaan we samen naar Schiermonnikoog. Maar niet gewoon met de veerboot. We huren een schip, spotten zeehonden op de zandbanken, gaan wadlopen met een gids, en genieten ’s avonds samen van een heerlijk diner.

Passagiersschip de "Blijdschap"

De dag begint als we ‘s ochtends inschepen op de “Blijdschap” en vanaf Lauwersoog varen richting de zandbanken waar de zeehonden liggen te rusten. Onze schipper laat het schip een poosje rustig dobberen, zodat we deze zeezoogdieren van redelijk dichtbij goed kunnen bekijken.

Daarna varen we naar de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we een ‘landing’ maken: de schipper zet de “Blijdschap” vast tegen een zandplaat, waarna hij een trap naar beneden laat. Via deze trap verlaten we het schip, zodat we even tot onze knieën in het zoute water staan. Even later staan we direct op de gevarieerde bodem van de Waddenzee.

Wadlopen met christelijke singles

Onder begeleiding van de schipper maken we een wandeling over dit bijzondere gebied ten zuiden van de jachthaven van Schiermonnikoog. De wadlooptocht duurt ongeveer anderhalf uur; op zich niet zo heel erg lang, maar wel heel gevarieerd. Er is hard zand en slik, we komen mossel- en schelpenbankjes tegen, en we kunnen door een geultje heen waden waar veel dieren zich verschuilen in de achtergebleven plassen. Onze gids zal zijn best doen om ons van alles te laten ontdekken!

Ontspannen op Schiermonnikoog

Uiteindelijk komen we aan wal vlakbij de jachthaven van Schiermonnikoog. We wandelen dwars door het pittoreske dorp naar de Berkenplas, verscholen in de bossen. Hier is volop ruimte om heerlijk te ontspannen en elkaar beter te leren kennen. Er is een restaurant met een groot terras, maar er is ook een grasveld om te picknicken aan het water. Maar je kunt ook heerlijk met een date even in het bos verdwijnen als je wilt. Of je besluit om Schiermonnikoog op eigen gelegenheid te verkennen. Het kan allemaal tijdens deze christelijke singles activiteit.

Stoofpot Schotse Hooglanders

Om 18.15 uur worden we per bus opgehaald bij de Berkenplas, en rijden we richting de haven van Schiermonnikoog. Daar gaan we weer aan boord van de “Blijdschap”, en zetten we koers terug richting Lauwersoog. Aan boord krijgen we een heerlijk driegangen-diner geserveerd: een buffet met soep, stoofpot Schotse Hooglanders en dessert. Er staat water op tafel (inclusief), en het schip beschikt over een bar waar je tegen contante betaling drankjes (fris, koffie, thee, bier) kunt bestellen.

We meren aan in Lauwersoog om ongeveer 19.30 uur, waar we afscheid nemen en terugkijken op een geslaagd dagje uit.

Kom je mee aan boord?

Meld je nu aan voor deze christelijke singles activiteit. Op het schip is er ruimte voor maximaal 60 singles, dus vol is vol.


Programma christelijke singles-activiteit 10 juni 2023:

08.30 uur: Verzamelen aan boord van de “Blijdschap”
09.00 uur: Vertrek schip uit Lauwersoog
09.45 uur: Bezoek zeehondenbank
10.30 uur: Start wadlopen.
12.00 uur: Aankomst Schiermonnikoog
12.30 uur: Start gevarieerde wandeling over het eiland
15.00 uur: Aankomst Berkenplas
18.15 uur: Vertrek met bus
18.30 uur: Vertrek schip
18.45 uur: Diner aan boord van de “Blijdschap”
19.30 uur: Aankomst Lauwersoog, afscheid


Prijs:

€ 53,49


Inclusief:

  • Heenreis per schip (Lauwersoog – Schiermonnikoog)
  • Bezoek zeehondenbank
  • Wadlopen met gids
  • Busrit naar haven
  • Driegangen-diner aan boord
  • Terugreis per schip (Schiermonnikoog – Lauwersoog)
  • Reserveringskosten (€ 1,49)

Niet inbegrepen:

  • Overige consumpties (zoals lunch)
  • Wadloopschoenen (eventueel te huur bij de schipper voor € 7,50 mits vooraf besteld)

Aanmelden:

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk.


Annuleren:

Annuleren kan uiterlijk 31 mei middels e-mail aan info@samenchristen.nl; we zullen dan het volledige bedrag (met aftrek van de reserveringskosten) retour storten.


Een gedachte over “Singles-activiteit 10 juni 2023: Wadlopen en Schiermonnikoog

Geef een reactie