Speeddaten: voorbij voordat je het doorhebt

Koppel op date

Op de zaterdag op Opwekking vertelden twee mannen van mijn kerk dat er die zondag speeddating zou plaatsvinden, georganiseerd door een christelijke datingsite, na de Sing-In. Altijd leuk hé, die tips van getrouwde mannen… Ze waren wel heel zorgzaam voor mij: “Wel eerst douchen vantevoren, hoor!” Ja, want de eerste indruk moet niet mijn lichaamsgeur zijn. Het zweet breekt me wel uit tijdens het daten!

Door Florian

Ik ben heel goed in blunders, al zeg ik het zelf, en dus bleek dat ik, voordat het begon, al in de verkeerde rij stond. Schaam. Natuurlijk in die van de vrouwen… Ach ja, het zorgde wel voor een opening om te praten en zo had ik al een voorsprong op al die mannen die braaf stonden te wachten.

Ik weet niet wat jij weet of wist van speeddaten, maar over het algemeen zitten vrouwen aan een tafeltje en lopen de mannen van tafel naar tafel. Dus wat er gebeurde was gewoon shocking, zijn tijd vér vooruit. Emancipatie ten top: wij moesten zitten en de vrouwen moesten lopen.

Zweten

Nadat ik bijgekomen was van deze verandering, begon dan eindelijk het echte werk: zweten! En wat je echt moet weten is: stel de juiste vragen. Wat ik wilde weten is hoe ze tot geloof waren gekomen. Tien punten voor Florian! Het bleek namelijk een originele vraag te zijn, die de mannen voor me niet hadden gesteld.

Na tien vrouwen te hebben gesproken en beoordeeld te hebben, wat echt wel vreemd voelt, een soort vleeskeuring, mochten we de formulieren inleveren. Daarna zouden we door een computer programma gematcht en gemaild worden. Spannend…

Na een aantal dagen meer gezweet te hebben dan normaal, eindelijk(!) een bericht in mijn inbox! Tsjonge, 3 matches maar liefst. De hoop was wel snel vervlogen, toen geen van allen een account hadden gemaakt op deze christelijke datingsite de dagen erna.

Jammer, maar een eerste stap was gezet voor het ontmoeten van onbekende christelijke vrouwen.


Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single.

Afbeelding: roserodionova

Geef een reactie