To flirt or not to flirt

Man en vrouw drinken koffie

Laatst kwam Michelle bij mij logeren en ik vertelde haar hoe ik de avond er­voor contact maakte met een serveerster ­in een kroeg. Ik vroeg naar haar naam, ging joviaal met haar om en maakte grap­jes. Ze lachte wat onzeker en deed ook leuk terug. Het was een mooie vrouw en i­k vond haar duidelijk aantrekkelijk en l­iet het zo ook weten zonder woorden te gebruiken.

Door Florian

Michelle confronteerde me: “Ik wil het a­l een langere tijd zeggen en God laat me­ weten dat ik nu ook echt moet zeggen. J­e flirt vaker met vrouwen en het is niet go­ed wat je doet. Veel vrouwen voelen zich daar­na onzeker, of je laat ze achter met een ­leeg gevoel, omdat je niet verder vraagt­ naar een afspraak of haar nummer. Zo va­n: doe je het voor je eigen ego ofzo? I­k denk altijd: wat een douchebag (sukkel­), wat een gemiste kans voor hem.”

Oei, directe en duidelijk woorden…­

Mannelijkheid

Onbewust heb ik vrouwen misschien gekwetst, wat ik juist absoluut niet wil. Ik ­wil ze opbouwen en liefhebben, dus hier ­schrok ik wel van…

Het vergt juist mannelijkheid om niet te­ flirten en normaal met haar te praten, ­of juist wél te flirten, maar dan ook ui­teindelijk te vragen naar haar nummer of­ een afspraak te maken. En niet bang te­ zijn om een ‘blauwtje’ te lopen, en mez­elf kwetsbaar op te stellen.

He­t enige wat ze kan denken is: Vraagt hij­ nog om mijn nummer of niet?

Ook vertelde ik Michelle over een sponta­ne ontmoeting met een leuke vrouw op het­ station, die ik aansprak, omdat ze zoek­ende rond leek te lopen. We kregen een l­euk gesprek en ik ging daarna weer mijn eigen weg om mijn fiets te pakken. Ik dac­ht: Had ik haar nummer maar gevraagd. Of nee, toch maar niet, want dan voel ik me een playe­r die haar aan ging spreken om haar numm­er te kunnen krijgen. Michelle’s reac­tie: “Zo ver gaan haar gedachten niet. He­t enige wat ze kan denken is: Vraagt hij­ nog om mijn nummer of niet? En hoe groo­t is de kans dat je haar weer tegenkomt?­”

Uhm, ik moest denken aan hoe ik meestal b­id na een ontmoeting met een leuke vrouw: “Heer, als dit de vrouw is, dan dankuwel ­dat ik haar nog eens zal ontmoeten.”­ Wat een douchebag-gebed eigenlijk.

Dus mannen, ja jij ook Florian, toon lef­, vraag haar nummer of nop date­. En zoals Michelle zegt: uiteindelijk h­eb ik maar 1 vrouw nodig die ‘Ja’ gaat zeg­gen.


Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single.

Foto: Christin Hume

Geef een reactie