Eenzaamheid en twijfels

Eenzaam persoon zittend op een pier

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Als single kan je je soms knap eenzaam voelen. Ik ervaar het heel sterk op mijn stageplek waar zo’n beetje iedereen een relatie heeft. Dan probeer ik mijzelf voor te houden dat God een hele leuke man voor mij heeft en dat hij vanzelf op mijn pad komt. Als God de tijd daar rijp voor acht. En toch word ik soms overvallen door twijfels. Wat nou als Hij dat niet heeft? Wat nou als nou juist ik alleen moet blijven?

Door Michelle

Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik met deze gedachten en gevoelens om moet gaan. Ik leg ze voor aan God en bespreek het met mijn moeder, ja echt waar 🙂 Toch blijven die gedachten terug komen. Ik heb niet het idee dat ik wanhopig ben. Die tijd heb ik gehad. Ik zou graag een maatje willen met wie ik het leven en mijn geloof kan delen. Iemand die mee gaat naar de kerk en dan zijn arm om mij heen legt. Het klinkt allemaal heel banaal, maar dat lijkt me echt heel fijn.

Daarom heb ik besloten dat ik alleen een relatie wil met een christen. En dat is lastig.

In het verleden heb ik relaties gehad met niet-christenen en dat werkt gewoon niet. Uiteindelijk greep God altijd in en achteraf dank ik Hem dat Hij dat inderdaad deed. Daarom heb ik besloten dat ik alleen een relatie wil met een christen. En dat is lastig. Als niet-christen is het zoveel makkelijker om een relatie aan te gaan. Er zijn veel meer vissen in de vijver. De meeste christenen zijn al op jonge leeftijd getrouwd en de vrijgezellen die ik ken zijn al wat ouder en die ondernemen eigenlijk geen actie.

Mijn hele vrijgezellentijd is voor mij een heel leerproces. Leren om op God te vertrouwen en mij aan Zijn beloften vasthouden. Ook al zijn er niet veel vissen meer, ergens zal die ene vis wel rondlopen, pardon zwemmen. Ik weet dat er meer christenen zijn die hier mee worstelen. Graag lees ik dan ook jouw reactie. Misschien heb je hier iets aan, misschien vind je het complete onzin wat ik hier zeg. Ik ben benieuwd.


Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single.

Foto: Fabrizio Verrecchia

Geef een reactie