Kregen we maar een appje

Man kijkt op zijn telefoon

Zou het niet geweldig zijn dat op het moment dat we iemand tegenkomen er een soort bericht uit de hemel zou komen? Een briefje, een duif, een appje, met een ‘ja’, ‘nee’ of ‘alleen voor vriendschap’ boodschap?

Door Florian en Michelle

Alleen werkt dat niet zo. We mogen het allemaal zelf uitzoeken. Wat soms resulteert in waardeloze dates, hoofdpijn, migraine, inkomsten voor de winkels, beursnoteringen voor de Appie Heijn die omhoog schieten, oude verslavingen die opgepakt worden (hallo sigaret), wanhopige pogingen tot contact via christelijke datingsites waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, beginnende relaties die ontploffen, krampachtig omgaan met gevoelens voor alle leden van het andere geslacht, tegen de muur oplopen van ongeduld (wanneer Heer, komt diegene nou op mijn pad? Hallo?!), abonnement op Netflix nemen, mensen die je bemoedigen door te zeggen dat je blij mag zijn zonder getrouwd te zijn (want dat is ook niet altijd makkelijk), en dan zegt men ook nog dat je moet genieten van je single zijn. Uh dus… Meestal gezegd door mensen die al getrouwd zijn.

Genieten doen we wel, maar makkelijk is het niet altijd. We zijn niet geschapen om alleen te leven. Daarom zou het zo handig zijn als God in een voorspellende droom of door middel van een stem uit de Hemel zou vertellen welke dag we waar we moeten zijn. Maar zo werkt het niet. Dan komen we weer bij punt 1… Ach Ben & Jerry’s is ook lekker.

Wat we in ieder geval weten: God hoort en verhoort onze gebeden (zucht … op Zijn tijd) en ondertussen zegent Hij de Ben & Jerry’s fabrikant. Ook zorgt Hij voor onze training in ons karakter om een goede partner te zijn. Daar werken teleurstellingen en relaties die stuk gaan ook aan mee. Alles zal Hij ten goede keren. Makkelijk is het niet, maar we verheugen ons zoveel als mogelijk in de Heer, te allen tijde.


Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single.

Foto: Thom Holmes

Geef een reactie