Boekrecensie: Op zoek naar de ware

Boekcover 'Op zoek naar de ware'

Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single. Dit is Michelle’s recensie van het boek ‘Op zoek naar de ware’, geschreven door Philip Nunn.

Als je vast loopt om je partner op een christelijke manier te vinden dan is dit boekje een goede handleiding.

Het boek begint met het belangrijkste: Betrek God bij je zoektocht. In de bijbel staat: Ken Hem in al Uw wegen en Hij zal uw paden recht maken. Daarom kan ik mij volledig identificeren met dit hoofdstuk. Verder wordt er in het boek beschreven hoe je het beste je vrijgezelle tijd kan invullen. Hoe je om moet gaan met vriendschappen en seksualiteit en ook hoe je een relatie het beste kan beëindigen. Tevens wijdt de schrijver één hoofdstuk aan de vraag of het beter is single te blijven of te trouwen. Ook dit kan een groot vraagstuk zijn voor de vrijgezel. Zelf worstel ik er soms ook mee.

Bedenk wel dat het door een Amerikaanse schrijver geschreven is, op een Amerikaanse wijze. Het boek kan dus hier en daar wat overdreven overkomen. Zoals in hoofdstuk 5 waar wordt aangeraden om bij bekenden na te gaan of jouw ‘object of affection’ klaar is voor een huwelijk.

Ook wordt gezegd om discrete vragen over het karakter aan zijn/ haar omgeving te vragen, van vrienden tot jeugdleider/ oudsten in de kerk. Ik merkte dat het bij mij over kwam alsof je een soort tweede carrière als Sherlock Holmes kan opstarten. Voor sommigen zal dit misschien werken, ik ambieer deze richting niet.

Kortom: Het boekje is zeker de moeite waard om te lezen, maar lees het wel met de Hollandse nuchterheid.


Het boek ‘Op zoek naar de ware’ is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie