Verliefdheid: hordes vlinders of toch niet?

Vlinders

Onlangs zei een vrouw tegen mij: “Waarom denken mannen dat ze meteen verliefd moeten zijn?” Ik ga nog een stapje verder: ik stel me na dit gesprek de vraag: Is verliefdheid een gevoel dat iedereen kent? Is het iets wat je meteen moet hebben als je iemand ontmoet? Liefde op het eerste gezicht? Is het alleen een gevoel? Of ook gewoon een zeker weten?

Door Florian

Lastige vragen, en zeker weten moeilijk te beantwoorden. Ook voor mij als man kan ik er nog geen pasklaar antwoord op geven.

Ik heb één keer verkering gehad. Voordat ik die relatie begon had ik wel het gevoel dat meisje heel aantrekkelijk en leuk te vinden, maar toch twijfelde ik of ik verliefd was op haar. Al weer een tijd geleden,, toen ik in de tweede klas van de HAVO zat, werd ik verliefd op een meisje uit de eerste klas. Dat waren  hele heftige gevoelens van binnenin (hordes vlinders) maar om het verhaal daarover kort te houden: ik heb nooit een relatie met haar gehad.

In de Bijbel lees je veel over uithuwelijken en weinig over onze manier van denken in de 21ste eeuw. Ook geeft Paulus in een van zijn Korinthe-brieven aan dat je beter kan gaan trouwen dan van begeerte te branden. Dus je het verlangen naar die ander speelt een heel belangrijke rol. Het woord begeerte zeg voor mij genoeg! Dat is een heel sterk verlangen.

Lastige vragen waar we allemaal zelf achter moeten zien te komen, zo lijkt het… of toch niet?


Vrienden Michelle en Florian hebben samen jarenlang een blog bijgehouden over hun leven als christen en single.

Foto: __ drz __

Geef een reactie